onsdag 1. juni 2011

Collage på lerret

Jeg har laget ett bilde til mitt fadderbarn. Jeg har brukt mange teknikker og medier, og resultatet ble ikke så verst...:

Jeg printet ut fotografier på Printer Canvas, som er bare til å sette inn i printeren. Disse limte jeg på lerretet med decoupagelakk. Etterpå printet jeg ut bildet av Twilight guttene på vanlig ark, og overførte disse bildene til lerretet ved å lime framsiden av bildet NED på lerretet med decoupagelakken Schjerning Art Medium- og når dette var tørt, begynte prosessen med å våte baksiden med vann og gni alt papiret av, slik at bare trykket stod igjen på lerretet.
Etterpå malte jeg lerretet med acrylmaling i hvit og sort, og laget en bakgrunn slik jeg hadde lyst til å ha det. Jeg har brukt fasettlakk, som er ett medium som sprekker når det tørker og lager en kul effekt. Over dette la jeg bladsølv, som er det eneste som jeg føler blir blankt nok. Med sjablonger laget jeg forskjllige tekster rundt om i bildet.

 Det finnes mange forskjellig teknikker man kan benytte seg av, som gir kule effekter i bildet- og jeg har brukt en slags pasta( husker ikke navnet nå...)som jeg legger på med kniv, og som ser ut som fiskeskjell når det tørker. Dette blinker flott!
Bildet er laget med ord og tall som betyr noe for den som fikk dette: vekt, lengde, fødselsdato og klokkeslett osv er gjemt runt om i bildet. Navnet hennes er delt opp og hver bokstav er sammensatt av ting som er viktige i livet. Klokka er klippet ut med Tim Holts sin dies, og viser hvilket klokkeslett hun er født.
Kan du se jeg har skrevet LOVE  i dette blidet med glassperler? Stryker denne glassperlepastaen over en sjablong med tekst. Når pastaen er tørket, vises bare små transperange perler.

Jeg har også limt på små speilfliser rundt om i bildet, og satt på kjetting og med charms og blomster i papir.
For å legge tekst inn i bildet her, har jeg stemplet ett dikt på silkepapir, klippet teksten ut og limt det på lerretet med decoupagelakk. Silkepapiret er så tynt og transperangt, at det er bare selve teksten som vises når det er tørket.


15 kommentarer:

 1. Det var utrolig nydelig! Vi prøvde også å få bilde over på lerret, men det ble ikke så vellykket.. Bildet ble veldig blast og det ble papirdotter her og der..! Har du noen triks for å få det til bra!?:)

  SvarSlett
 2. ja- gjør det IGJEN OG IGJEN OG IGJEN ;) Her må du fukte bildet og gni med sirkelbevegelser.Det løse papiret børster du vekk.Dette må gjentas hele tiden til alt papiret er vekke...det er papiret som gjør at bildet blir blast.Når bildet har tørket mellom hver operasjon,ser du egentlig hvor du må jobbe mer. Når alt er vekke, må bildet smøres inn med vaselin eller som jeg gjør: lakk over med decoupagelakken.

  SvarSlett
 3. For ett nydelig bilde du har laget :)

  Likte godt ideen om å lime bilde på og deretter løse pappiret opp.. tror jeg må prøve meg på dette.

  Går det ann med skrift også?

  SvarSlett
 4. ja dette kan du gjøre med tekst også. Husk at du må speilvende den før du printer den ut :)

  SvarSlett
 5. Hei:) utrolig fint bilde:)

  Det jeg lurte på var om at det går Ann og skrive ut fra skriver med vanlig blekk? Eller vil det kræsje når jeg tar på decoupage lakken? :)

  SvarSlett
 6. Jeg bruker vanlig blekkskriver ja. Stiller inn på foto, og det har aldri skjedd noe når jeg tar på decoupagelakken.Det skal sies at jeg bruker en decoupagelakk som heter Lim og Lakk- billigere og gulner ikke over tid.Den kan selvfølgelig kjøpes i min butikk/nettbutikk.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for svar :) og tusen takk for inspirasjon :D

  Mvh. Lene :))

  SvarSlett
 8. Hei!
  Når du overfører bilde, Hvordan har du på den lakken?
  Mvh Maritha

  SvarSlett
  Svar
  1. Lakken påføres på arket og på lerretet det du ønsker å ha trykket. limes sammen og vent til det er tørt.

   Slett
  2. Tusen takk☺
   Var utrolig flott bilde.!

   Slett
 9. Hei igjen!
  Nå har jeg prøvd å få til dette, men blir bare mislykket�� har skrevet ut fra blekkskriver på vanlig ark, men alt blir bare rødt eller grønt. Hva gjør jeg feil??? Vil så gjerne få det til ��
  Mvh Maritha

  SvarSlett
 10. Hei:) Tror jeg har vært oppi dette en gang jeg valgte å bruke billig blekk til min printer i stede for orginalblekk. Kan dette være grunnen? Jeg bruker også kun vår LIM og Lakk http://www.kreativehender.no/produkt/limlak-250ml-decoupagelakk/
  ...den fra Panduro gulner over tid, med husker ikke om det var den som gjordet printet mitt grønnt....jeg tror mest det er blekket i skriveren din som løses opp av limen feil. Skriv ett bilde ut fra en annen printer- så finner du fort ut om det er blekk eller lakken....Lykke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må det være lakken. Har en veldig bra fotoskriver og prøvd med andre skrivere også. Får prøve å kjøpe deres lakk å se om jeg får det til da. Tusen takk for svar☺

   Slett
 11. hei igjen! Skreiv feil lakk til deg!! Til overføring av bilder der du gnir vekk baksidens papir, må du bruke en lakk som ikke løses opp i vann: ART MEDIUM. Ser jeg har glemt å legge denne ut i nettbutikken, men skal få det gjort i ettermiddag! Sjekk innom nettbutikken og søk etter ART MEDIUM: http://www.kreativehender.no/

  SvarSlett