lørdag 15. juni 2013

Kjole med heklet topp,7-8 år.

Irriterende når det kommer ut en oppskrift som kun er i små størrelser.....men da får vi lage en NY oppskrift i større størrelse. 
Denne hekles i ett stykke: fram-og bakstykker i ett: Toppen er kort og går ikke ned til livet-den går ett stykke under brystet, men det kan man velge selv.

Oppskrift finner du HER på Ravelry


Garn: Mandarin Petit. Heklenål:3,0 Sy stoffet i siden. Sy med lange sting øverst på stoffet og bruk disse trådene til å rynke stoffet med. Sett stoffet fast med mange nåler på baksiden og sy over med en maskinsømm. Snu arbeidet og sy en sømm til slik at heklekanten blir liggende fint.

 Her har jeg laget en rosett av en stimmel med tøy som jeg tråkler en tråd igjennom i nederste kant. Stoffet trekker jeg sammen slik at den rynker seg sammen og ruller den i ring til den danner en fin rosett. Jeg syr kanten fast på baksiden slik at den henger sammen. Stikk en stor splittbinders igjennom eller sy på en nål- så kan den tas av og på og settes på flere plasser: i livet, på skulderen eller som en rosett i håret.

15 kommentarer:

 1. Hei! Så flott at du deler med oss som ikke er så gode på å forstørre mønster :) Har hekla en i str 2 år fra heftet, men hadde et ønske om en i denne str så dette var supert. Du skriver ingenting om blondekanten nede på kjolen, men siden du har samme stoffbredde kan vel den fra heftet brukes uten endringer.

  SvarSlett
 2. Jeg har sløyfet blondekanten på denne kjolen....men bredden på stoffet er den samme ja.

  SvarSlett
 3. Kjempe flott kjole og du har forklart det så enkelt :)

  SvarSlett
 4. Kjempeflott. Skulle hatt oppskrift til ei slank jente på 5/6 år:-)

  SvarSlett
 5. Dette er så flotte kjoler.....Jeg har lyst å prøve selv,men kommer liksom aldri i gang.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for at du deler denne oppskriften i større str ��. Veldig irriterende når slike søte kjoler stopper på 3 år!!
  Nå skal begge mine barn på 5 og 8 år få hver sin!
  Er allerede godt i gang ������.

  SvarSlett
 7. Nydelig kjole. Men må bare spørre. Sia æ e ny i hekling. Kordan mål ville du ha brukt tel ei jenta som bruke normalt 122.? Finn ingen på nett da de fleste går kunn tel 3 år..

  SvarSlett
 8. Nydelig kjole. Men må bare spørre. Sia æ e ny i hekling. Kordan mål ville du ha brukt tel ei jenta som bruke normalt 122.? Finn ingen på nett da de fleste går kunn tel 3 år..

  SvarSlett
  Svar
  1. hei. Den oppskriften jeg har laget nå- kan du godt bruke fra 6 år og...det kommer jo an på hvor stor ho som skal ha den er.... Uansett gjør det ikke noe om toppen er litt stor til å begynne med....

   Slett
 9. Hei og takk for oppskriften. Er i gang med heklinga, men lurer på overvidden på kjolen? Synes den blir litt stor, 72 cm. Hekler i Dale Vipegarn. Nydelig kjole som også kunne vært til voksne :-)

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. Poderia passar o TAMANHO da parte do croche e idade da menina

  SvarSlett
 12. Ficou lindo demais e gostaria de fazer um para minha neta ele tem 8anos mas veste 12

  SvarSlett
 13. Ficarei aguardando ansiosa muito obrigado🥰

  SvarSlett
 14. Hola una duda tengo que sacar la cintura del tejido para poder hacerle la pollera? muchas gracias

  SvarSlett