onsdag 12. september 2012

Silles Kosegenser

Nå er genseren til Dorthe Skappel blitt veldig populær! Har du ikke strikket før-er dette definitivt en genser som er lett å strikke for alle nybegynnere.
JEG har laget en genser i en størrelse som man kan bruke fra ca.4 til 7 år. Sille her er 7 år...og da blir genseren ikke så vid og stor som Dorthe Skappel sin utgave. 

Garn:Alpakka mini(4nøster) og Kitten Mohair(3 nøster)- fra Sandens garn
Bakstykket:Legg opp 58m på pinne nr.6 og strikk fram og tilbake 2r og 2v  i ca.4,5cm. Strikk til arbeidet måler ca 50cm.Fell av.
Framstykket: Strikk som bakstykket, men når arbeidet måler 42 cm felles de midterste 12 maskene og hver side strikkes for seg. Fell ved halsen 1 m hver pinne i alt 5 ganger =18m på hver aksel. Fell maskene på 3 maske fra halskant- da blir halsen finere. Framstykker skal være kortere enn bakstykket.
Armer: legg opp 30 masker og strikk vrangbord lik bolen. Fortsett rillestrikk og legg ut en maske i hver side hver 4 rille til i alt 48m.
Sy delene sammen med attersting på baksiden og la det stå igjen en splitt i siden nede.

Det som er genialt med denne genseren, er at du kan bare tilpasse lengden etter barnet- og den vil passe i mange størrelser! Vil du denne skal passe til 7-9 år, legger du ut 6-10 masker mer og strikker den til ønsket lengde målt på barnet. Armene: legg opp 4 masker mer og øk hver 4 rille til 56 masker.Husk at du da vil trenge mer garn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar