tirsdag 5. april 2011

LOMMEBOK TIL EN GUTT

Jeg har laget en lommebok, som kan være kul å lage til en gutt/mann, der man ønsker å gi penger som gave.
Jeg har laget en mal, der man kan lage alle delene ut fra ETT enkelt scrappeark...og malen får dere selvfølgelig her:)

Alle delene klippes ut og brettes på midten. 'Hjørnepuncher brukes til å klippe alle hjørnene som er merket med en bue på tegningen.Del3 limes oppå Del2 langs kantene og på midten slik at det dannes 2 lommer. Disse 2 delene limes på Del1- men da BARE langs kanten, slik at den blir åpen inni til penger. Lag låsene til som puttes MELLOM Del1 og Del2 når den limes sammen.
Det kan være nødvendig å klippe litt rundt kanten på endene,når alle 3 panelene limes oppå hverandre, fordi de siste arket blir på en måte kortere på grunn av alle lagene.
Jeg sverter alle kanter før jeg limer delene sammen. Jeg legger en del magnet i midten av "låsen" og den andre delen under panel 2 og 3, som gjør at låsen smekker igjen når du lukker lommeboka sammen. Stikk forskjellige paneler oppi lommene, og stemple på dikt og fine ord til jubilanten. Metallsharms fra Tim Holts har jeg satt på i enden.Jeg sunes det er fint å stiple langs alle kanter med en tynn tusj. Da ser det ut som om du har sydd delene sammen.
Da kjære venner, er det bare til å sette i gang å lage. Når du først begynner, er det så lett at det garantert blir laget mange lommebøker :)

1 kommentar: