tirsdag 17. mai 2011

SKJERF

Vi har fått inn ett nytt garn som heter BUTTERFLY, og med dette kan du hekle de lekreste skjerf på under en time!!


Garnet kommer i flere fargesammensetninger, og er laget som ett nett. Oppskrift følger med på undersiden av bandarolen, men her kommer den på Norsk: Bruk en heklenål ca.nr3- størrelsen er ikke så viktig. Når du bretter ut garnet, ser du at det er 2 forskjellige kanter oppe og nede. Kanten du skal hekle i, er den med ENKEL tråd. Den dobble kanten er ned.
Tre 10 maskene inn på heklenåla fra baksiden og fram. Trekk den siste maska gjennom alle de andre maskene på nåla, og du står igjen med en maske. Ta nye 10 masker opp på nåla og trekk den siste maske igjennom alle maskene igjen. Fortsett med dette til nøstet er brukt opp, og du har ett skjerf som er ca. 1 meter langt.
Hvis du velger å plukke opp 5 masker istedefor 10, blir skjerget litt mindre "pluffy" og ca.2 meter langt. Når jeg starter, tar jeg enden på garnet, trer alle løkkene langs enden inn på heklenåla og trekker alle maskene sammen til EN maske.Endene fester jeg bare ved å dra tråene gjennom og knytte de fast.
Du kan også STRIKKE med dette garnet- og da får du ett mer fyldig skjerf.
Du kan se hvordan du strikker dette på YouTube

3 kommentarer:

 1. Kjempe artig garn som æ fant i dag og hadde stor tru på at æ kunne strikke sjerf av dette,men bør det hekles? Strikking hadde hvert knall i forhold til den som nå skulle få en verdifull syselsetting. håper på råd. Gb

  SvarSlett
 2. Jeg brukte garnet til å strikke. Bruk tjukke pinner (mest behagelig, har ikke noe å si).
  Ta 5 masker på pinnen og begynn å strikk.

  Det blir et skjerf på ca 1,5m. Ser veldig stillig ut, da garnet snurrer seg rundt og rundt etter hvert som du strikker.

  SvarSlett
 3. Hei. Så kjekt med norsk hekleoppskrift på dette artige garnet!

  Vi har dette garnet som premie i Pinnekrokens februarutfordring, og jeg har linket til din oversettelse av oppskriften her. Gi meg en lyd om du ikke synes det er greit.

  Mvh
  Eirin, Pinnekroken

  SvarSlett