mandag 4. februar 2019

Min jobb som steinarbeider.

Til nå har jeg brukt bloggen min, til å vise hva jeg har laget. Nå tenkte jeg det er på tide å vise en annen side av det jeg lager...

Man får det man ber om.......på en eller annen måte.

Da jeg måtte gi opp min hobbybutikk, som jeg har bygget opp over 10 år, fikk jeg meg en knekk.  Selv med gjennomsnittlig 90 timers arbeidsuke....ingen lønn.... ingen tid til venner, mange utfordringer og til tider dårlig nattesøvn....MEN som har gitt meg UTROLIG mye glede!! gjorde det utrolig vont å måtte misslykkes! 
Jeg bad da til de høye makter om å gi meg en "evneveik" jobb. Høres helt brutalt ut å bruke det uttrykket- men jeg ønsket meg en jobb jeg slapp å bruke hode på- noe jeg bare kunne gjøre uten så måtte snakke med så mange mennesker og som ikke krevde noe fra meg osv... Jeg ville gå på jobb og gå hjem igjen uten å "måtte ordne noe" i det hele tatt.

Jeg søkte på MANGE jobber i tiden som arbeidsledig - og fikk avslag på det meste....MEN jeg fikk innkalling til intervju på en jobb jeg virkelig kunne tenke  meg. Det var franchise på en klesbutikk som er ganske kjent. Vi var 2 stk som ble kalt inn...men jeg var veldig usikker og jeg fikk den ikke. 
Etter en stund fikk jeg jobb på Nortura i pakkeavdelingen. Jeg snittet  og pakket pølser og var nesten den eneste der som snakket Norsk.
Jeg fikk det jeg ba om.....

Etter ett år, fram og tilbake mellom Nortura og kantina på militærleiren, begynte jeg å bli mektig lei.....jeg trengte mer utfordring. Jeg ønsket meg noe der jeg kunne gjøre en forskjell.
Igjen ba jeg til de høre makter: vær så snill, gi meg en jobb der jeg kan få gjøre en forskjell.  

Ikke lenge etter dukker det opp en annonse. 
Jeg sendte inn en mail med en gang, og sa at denne jobben var min! Det er som om annonsen snakket til meg! 
Konsulenten som har fått jobb med å finne den "rette" til stillingen, ber meg søke først, som alle må...og jeg sendte inn en søknad på vanlig måte.
Jeg får innkalling til intervju, men da jeg møter opp, er konsulenten som har intervjuet de 2 andre som er tatt ut, syk og en annen må ta mitt intervju. Da er jeg nesten sikker på at denne jobben ikke blir min.....
MEN jeg får innkalling til å møte sjefene like vel!!
Sjefen hadde fått anbefalt 2 menn ( de ho hadde intervjuet selvfølgelig), men hadde nevnt at det nå også hadde vært en dame som hadde vist interesse.
Heldig for meg, så ønsket arbeidsgiver å sjekke meg ut.
Jeg stilte opp- rett fra jobb fra Nortura, med størkna pølsedeig på halsen som jeg så diskret jeg kunne, plukket av under samtalen.
Jeg var den siste de skulle intervjue, og jeg tenkte jo på at det nok skulle mye til å slå de to mennene de hadde intervjuet før meg. 
FOR noen hyggelige mennesker! Da jeg åpnet døren inn til bedriften føltes det så kjent....Jeg fikk omvisning på verkstedet og alle kom for å hilse på meg....og det føltes som jeg hadde kommet hjem. 
Jeg var sikker på at jeg hadde møtt disse før. og måtte rett og slett spørre ei der om ho hadde sett meg før......:) Det hadde ho ikke nei.
JEG FIKK JOBBEN!....akkurat som jeg hadde bedt om.....

Min jobb har fått meg til å glede meg over ALLE dagene i uka... MANDAGER er en flott dag det og! Jeg har gjennom min jobb, kommet litt nærmere tanken på, at man ikke kommer til å leve evig......En tanke jeg til nå har skjøvet foran meg, og ikke ønsket å tenke noe på. Nå lærer meg meg, litt mer dag for dag, å ta vare på hver dag som den kommer. Være glad for det man har, og være takknemlig for hver dag man får være sammen med de man har kjær.


Jeg er STEINARBEIDER hos KROGEDAL og THINGBØ AS.
Min jobb er allsidig. Jeg jobber med gravsteiner.
Jeg henter de inn fra kirkegårdene med lastebilen.


Har kontakt med kunden om hva de ønsker skal gjøres. Jeg sandblåser og bårer, sager, sliper og maler. Jeg designer og gir kunden ett forslag til hvordan gravsteinen kan være. 


Ikke minst, ønsker jeg å utvide "tankegangen" til folk. GJØR NOE NYTT!
Gjør gravsteinen mer som ett minnemerke over livet som er gått bort..... det trenger ikke være en bare en kald, sort sten med ett kors. 
Jeg får lov til å designe nye ting og komme med "kræsie" ideer- som ofte blir godt mottatt:) 

Nå har jeg fått laget ferdig vår katalog- som vi kan levere ut til de som ønsker den. Her er alle våre forskjellige stener avbildet med forlag til hvordan den kan se ut. Her har jeg fått utfolde meg litt, og håper å gi tips til de som lurer på om "det" går an..:)


#krogedal, #gravstein, #minnesmerke, #design, Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar