fredag 30. desember 2011

Tova Votter

Jeg har flere ganger strikket votter som jeg har tova Dette er enkelt og blit utrolig goder og varme votter til kalde små fingrer.
Jeg stikker disse i Fritidsgarnet til Sandnes Garn. Du trenger litt over ett nøste til ett par votter:

Når votten er strikket ferdig- og FØR tovingen- tar jeg en kontrastfarge og syr navnet inn med stilkesting på brettekanten. Når dette blir tovet- ser vottene ut slik som dette. Jeg glemte å ta bilde FØR tovinge, for å vise hvor store og løst strikket de er...

 Du kan også blande farger og dekorer med å sy en blomst på votten.
Tov vottene ved å putte de inn i vaksemaskinen sammen med en dongeribukse- og en liten kork med grønnsåpe, på vanlig program. Vask på 40-60 grader. Hvis du ønsker plagget enda mer tovet- vakser du det bare en gang til på samme måte. Brett kanten dobbelt og strekk og form votten i våt tilstand.Skulle den bli liten- så bløt de opp igjen og strekk den ut til ønsket lengde.

Her er MIN oppskfrift på tovede votter 6-10 år:
Legg opp løst 24 masker på finne nr.5,5
Strikk en omgang vrang.Fortsett 12 omganger rett= brettekant.
Vreng arbeidet og stirkk 15 omganger rett. Ok en maske i hver side=26 masker. Strikk glattstrikk rundt 9 omganger. Strikk inn en tråd for tommelen over 4 masker, begynn etter 1 m fra kanten. Sett maskene tilbake på pinnen og strikk de en gang til med det vanlige garnet. Strikk 16 omganger glattstrikk.
Felling: Sett ett merke i hver side av votten. Strikk 2 rett sammen på hver side av dette merket annen hver omgang 3 ganger. Etterpå feller du HVER omgang til det er igjen 6 masker tilsammen. Klipp av tråden og trekk den gjennom resten av maskene og fest godt.
Tommel: Ta ut hjlepetråden og sett maskene på pinnen. Plukk opp masker i sidene til det er til sammen 11 masker. Strikk 10-12 omganger glattstrikk. Fell av ved å stikke 2 og 2 masker sammen. Strikk en omgang glattstrikk, klipp av tråden og tre den gjennom resten av maskene.
Strikk en vott til på samme måte- bare husk å sette tommelen på andre siden.2 kommentarer:

  1. De var kjempe fine! Håper jeg en dag klarer noe slik (Er kun på begynner stadie, så har foreløpig kun strikket flaskevarmere og skjerf.) Ønsker deg og dine et godt nytt år!

    SvarSlett
  2. ...men da klarer du det fint!!! Dette er ikke verre enn en flaskevarmer!!....pluss en liten flaskevarer til tommel :)

    SvarSlett